Amicale de Pétanque Maboul
Kanonnenpad 2, 6717XE Ede
Postbus 254, 6710BG Ede
Tel: 06-30033367
Opgericht in 1984

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten bij Maboul

 

Je speelt de 3 partijen met een groepje van 4, je speelt “met iedereen, tegen iedereen”. Op het einde van de periode worden de winnaars bekend gemaakt. De prijzen bestaan gewoonlijk uit VVV-bonnen.

 

 

 

 

Jeu de boulen

Jeu de boules, oh ja, dat is dat spelletje wat die oude mannetjes in de Franse dorpjes doen.  Ze doen het ook wel op de camping!

Veel mensen hebben het jeu de boulen op vakantie leren kennen. Het is inmiddels een populair spel op de camping. jammer is dat er op veel campings maar weinig spelers zijn die echt weten hoe het spel in elkaar zit. ER wordt vaak maar wat aangerommeld. Dat is jammer want jeu de boulen is veel meer dan dat. Ga je bij een toernooi kijken, dan krijg je een heel andere indruk. Spannende partijen, waarbij om elke punt geknokt  wordt, waarbij techniek en tactiek het verschil maken tussen  winnen of verliezen.

Je hoeft natuurlijk niet het hele Internationale Spelreglement Pétanque uit het hoofd te kennen, maar met de korte basisregels (zie pétanque) kom je al een heel eind en begrijp je al veel beter wat er tijdens een wedstrijd gebeurt.

Bij Jeu de Boules vereniging Amicale de Pétanque, kortweg Maboul, spelen zowel de meer recreatief ingestelde spelers als de wedstrijdspelers.

Maboul beschikt over een mooi terrein aan het Kanonnenpad, bij de Bovenbuurtweg te Ede. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een boulodrome (binnenaccomodatie)

Op maandagavond (vanaf 19:00 uur), woensdagmiddag (vanaf 13:00 uur) zijn onze interne clubwedstrijden. Vrij spelen en trainen is mogelijk op de vrijdagavond (vanaf 19:00 uur).

Nieuwsgierig? Kom dan gerust eens de sfeer proeven.