Op 24 augustus houden we ons Heideweektoernooi. Schrijf nu in. En kijk hier voor onze overige toernooien in 2024. 
40-jarig jubileum Amicale de Pétanque Maboul Ede!!!

40-jarig jubileum Amicale de Pétanque Maboul Ede

De Edese jeu de boules vereniging bestaat op 1 april 2024, 40 jaar. Maboul betekent:  “knotsgek”. We zien het als een geuzennaam. Eigenlijk klopt het ook wel omdat we allemaal gek zijn van het spel.
Verwijzend naar het imago van “oude mannen spel” zegt secretaris Hans Brom met een grijns: “Onze leden hebben een leeftijd van 25 tot 97 jaar en niemand verlaat de club uit onvrede, het kent eigenlijk altijd een natuurlijk verloop”.

Aan tafel zijn aangeschoven Coen Vleck (leider clinics) Jan Hoogteijling (oud voorzitter) en Hans Brom (huidig secretaris). De vereniging telt momenteel 100 leden, waarvan één derde bestaat uit dames. Het clubgebouw en speelveld is ruim van opzet en er kan het hele jaar doorgespeeld worden op 26 buitenbanen en 21 binnenbanen (het boulodrome). Een van de grootst opgezette overdekte speelvelden in de wijde omgeving. Het merendeel kent het spel van de Franse campings en voor de drie heren van het interview is het niet anders. Jan Hoogteijling zegt: “toen ik terugkwam van vakantie zocht ik in Ede naar een club. Hij begon op de baan die toen nog bij “de Klinkenberg” was aangelegd.

Bij het 12,5 jarig bestaan is de baan aan het Kanonnenpad grenzend aan de Bovenbuurtweg ingewijd.

Onze club wil toegankelijk zijn voor een grote groep mensen. Het is nu een bonte mengelmoes van allerlei mensen, en dat willen we graag zo houden. Ieder neemt zijn eigen skills mee en dat levert een enthousiaste groep vrijwilligers op.

Het zou natuurlijk fijn zijn als meer jongeren zich zouden aansluiten bij de club.

We mogen regelmatig gymlessen geven aan middelbare scholieren en horen van hen steevast dat men het heel leuk vindt en dat het niet alleen een spelletje is, maar blijkt dat er ook tactiek- en techniek bij komt kijken.

JA,  EN DAT IS NU PETANQUE, roept Coen Vleck die op veel vrijdagavonden de clinics verzorgt.

Inmiddels doet Maboul ook mee met 3 NPC teams en speelt ook de ZTC. Er worden door het jaar heen veel toernooien georganiseerd die op de kalender van de NJBB staan. Ook ons Buurmannentoernooi 2x per jaar is een gezellig evenement waar mensen van buitenaf aan mee kunnen doen met een vriendengroep, familie, collega’s  en kennissen.

Ongemerkt krijg je nog heel wat beweging. Hans Brom zegt: op middagen en avonden loop ik vaak wel 5 kilometer over de baan. Petanque is voor een ieder een gezonde sport en je kunt het tot op zeer hoge leeftijd beoefenen.

Wij hopen dat meer inwoners uit Ede en omgeving de baan gaan vinden en dat men zich niet laat weerhouden door gebrek aan ervaring of niveau. Totaal niet nodig. Kom binnen lopen en speel mee en je zal zien hoe snel je leert.

Ook de derde helft is belangrijk bij ons en dan merk je dat je bij een gezellige vereniging bent terecht gekomen.

Impressie van het zeer geslaagde 40-jarig jubileumfeest op 13 april 2024

 
Amicale de pétanque Maboul bedankt alle sponsoren voor hun giften, het feest was een groot succes! 
Winkeliers Ede:
Boek en buro Ede, Kreko groothandel Ede, Verkerk Electro World, Fam Sanders -tiernagan, Bram Methorst, Hortus Novus, Gall en Gall keesomstraat,
winkeliers Stadspoort: DA drogist, Bakker Bart, bloemist Angelique, Klomp schoenreparatie , Bruna ,cafetaria Stadspoort, Hema.
Winkeliers Bennekom:
De Haas slagerij, Mitra, SAA midden nederland, Gall en Gall bennekom, Da drogist,
ISI Paris, AH Bennekom, Haar en trend,Novita, wijnhuis,de oude Tol,van wonderen Geels , Smaak Goudreinet, De Haan.