Op 24 augustus houden we ons Heideweektoernooi. Schrijf nu in. En kijk hier voor onze overige toernooien in 2024. 
40-jarig jubileum Amicale de Pétanque Maboul Ede!!!

Verslag NK Tripletten bij Maboul op 12 juni 2022

Na maandenlange voorbereidingen door alle commissies binnen Maboul, zijn dan uiteindelijk, na 3 jaar in de kast gelegen te hebben door de corona, de Nederlandse Kampioenschappen Tripletten gespeeld op de banen van Maboul te Ede.

De weken voorafgaand aan het NK is er hard gewerkt, Ina met haar team mannen en vrouwen om de kantine goed voor elkaar te krijgen en voldoende voorraad te hebben en door Bertus (tevens EHBO) en zijn mannen en vrouwen van de Onderhoudscommissie om de banen zowel buiten als binnen tip top in orde te krijgen en ook binnen, want stel dat het een regenachtige dag zou worden of dat het plots zou gaan onweren, dan zouden we moeten uitwijken naar binnen. Dde schoonmaakcommissie heeft ook hard gewerkt om de toiletten schoon te houden gedurende de dag. Ook de overige bestuursleden hebben achter de schermen hard gewerkt om alles te coördineren om de dag in goede banen te leiden. Er was een draaiboek van maar liefst 17 pagina’s voor nodig om  de dag te verzorgen.

Gelukkig werd het een zonovergoten dag op zondag 12 juni 2022.

Aanvankelijk zou er op 2 dagen gespeeld worden, maar op het laatste moment hoorden we van de NJBB dat het aantal inschrijvingen 30 mannenteams en 8 vrouwenteams in één dag konden worden gespeeld. Het beloofde een lange dag te worden.

Een lange dag, maar wel met topsport die we voorgeschoteld kregen.

De eerste 2 banen aan de kantinekant op beide zijden van het terrein waren gereserveerd voor de vrouwen, die daar het toernooi afwerkten en op de rest van het veld aan beide zijden speelden de mannen op genummerde banen hun partijen.

De voorronden werden op tijd gespeeld dat wil zeggen men speelde 1 uur, daarna werd de mène (werpbeurt) afgemaakt en moesten er nog 2 mènes gespeeld worden.

Er waren voor de vrouwen 2 poules van 4 teams, waarna uit beide poules na 3 voorlotingen een halve finale op tijd en een finale tot en met 13 punten ontstond. De finale bij de dames werd met 13-11 nipt gewonnen door Sandy Rikkers, Katy Kamps-Bosch en Jenny den Baas. Dit was een spannende partij, met heel veel kijkplezier. Het is schitterende te zien hoe goed de dames plaatsen en schieten.

De mannen speelden eerst 5 voorgelote partijen, waarna de halve finales werden gespeeld en daarna de finale. De uiteindelijke winnaars werden de mannen die ook gedoodverfde kampioenen zijn op allerlei andere onderdelen, zoals tète à tète, doublet en mix,  en zowel op nationaal en internationaal niveau acteren.

De winnaars met een stand van 13-1 werden ; Ali Doualeh, Essa Agzoul en Kees Koogje. De tegenstanders die daarvoor heel scherp speelden leken sterk onder de indruk van deze kampioenen, want wat er voor die tijd steeds allemaal goed ging, verdampte in de finalepartij. Het NK tripletten bij de mannen was tevens een toernooi in de kwalificatiecyclus van de Masters 2022.

Dat het een lange en vermoeiende dag was bleek wel, nadat we om 22.45 uur de kantine konden afsluiten nadat de allerlaatste mensen ook huiswaarts waren geleerd, waarvan er een aantal de volgende dag weer moesten werken.

We kunnen terugkijken op een geslaagd Nederlands Kampioenschap dat door de vele vrijwilligers bij Maboul tot een succes is gemaakt. Zonder hen hadden we dat niet kunnen doen.